Презентація книги Василя Страшевича «Черкаські євреї»

31 жовтня 2017 року


Велелюдною стала презентація нової книги відомого черкаського журналіста і краєзнавця Василя Борисовича Страшевича «Черкаські євреї», що відбулася 31 жовтня 2017 р. у бібліотеці в рамках засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина».

Цікавою була розповідь автора про життя і діяльність євреїв м. Черкаси з XVIII – до сьогодення та їх внесок у розвиток міста.

Схвальні відгуки про книгу лунали від представників дружньої єврейської громади міста, істориків, краєзнавців, зокрема голови правління Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України В.М. Мельниченка, директора Черкаського обласного благодійного єврейського фонду «Хэсэд Дорот» Д. Співаковського, директора видавництва «Вертикаль» С. Кандич та інших. Відгуки представників зарубіжних країн зачитала ведуча заходу, літературний редактор книги Т.А. Шапіро.

Окрасою презентації стали чудові виступи співаків і музикантів, зокрема сімейного тріо у складі Майї, Андрія та Вероніки Жовтих, дуету К. Гусєвої та В. Жовтої, ансамблю «Нешама».